088 606 1600

Het verhaal van Hans en Kim

'Nooit de bedoeling om zoveel te gebruiken'

Adviseurs Teun en Lars gaan op bezoek bij Hans en Kim die sinds een tijdje samenwonen in het appartement van Hans in Arnhem. Hij maakt zich zorgen over Hans en Kim. De politie is al een keer langs geweest wegens buurtoverlast, hij denkt dat er verslavende middelen in het spel zijn.

Verdoven
In de portiek hangt de doordringende geur van cannabis. De adviseurs gaan polshoogte nemen en proberen met de bewoners in gesprek te komen over het gebruik van verslavende middelen. Teun en Lars bellen aan bij het appartement; een slaperige Hans doet open. Kim ligt op de bank in de huiskamer van het kleine appartement. Aanvankelijk schrikken ze van het bezoek, maar ze willen wel met Teun en Lars praten. Naast het gebruik van cannabis drinken ze ook veel alcohol. Vooral Hans is een zware drinker. “Het was niet de bedoeling om zoveel te gaan drinken en roken, maar dat is gewoon zo gekomen”, bekent Hans. Beiden hebben het nodige meegemaakt in de afgelopen jaren. De verdovende werking van alcohol en cannabis liet hun problemen tijdelijk verdwijnen.

Hans ziet zelf ook in dat het zo niet verder kan, maar hij weet niet hoe hij eruit kan komen. Hij sleept Kim in zijn val mee. Teun en Lars adviseren Hans om in verslavingsbehandeling te gaan bij IrisZorg, Eén van de adviseurs kan de eerste keer meegaan als Hans dat wil. Met Kim plannen zij een nieuw gesprek, waarin zij tips krijgt om haar cannabisgebruik te beperken.